Eindmusicals

Veel basisscholen worstelen wederom met “wat te doen met de eindmusical”. Hoe zal de situatie straks zijn? Is het wel mogelijk om een musical te maken?

Eén van de oplossingen bleek vorig jaar om de eindmusical volledig live te streamen of een hybride vorm aan te bieden waarbij er toen er beperkt publiek bij kon zijn een aantal mensen in de zaal was en de rest vanuit huis kon meekijken.

De reacties waren vorig jaar overweldigend, ook omdat veel mensen die er normaal niet bij hadden kunnen zijn (vanwege afstand, gezondheid of simpelweg ruimtegebrek) nu ook de musical van hun (klein)kinderen konden zien. Bij de hybride vorm kwamen daar ook de reacties vanuit de zaal en de leraren bij: door het professionele geluidssysteem en geluidstechnicus waren de musicals voor het eerst ook echt woord voor woord te verstaan.

Om het eenvoudig te houden heb ik een aantal standaard pakketten samengesteld:

 

Musical simpel

€ 499 € 399*

1 camera (overview)

2 richtmicrofoons

stream via verborgen YouTube link

*alle prijzen zijn exclusief reiskosten en btw (21%)

Musical productie

€ 599 € 499*

2 cameras (overview en close-up)

2 richtmicrofoons

stream via verborgen YouTube link

*alle prijzen zijn exclusief reiskosten en btw (21%)

Zaalgeluid

+ € 120*

2 professionele speakers op statief en digitale mixer.

 


*alle prijzen zijn exclusief reiskosten en btw (21%)

UITBREIDING

Zoompakket 

+ € 50*

Maximaal 100 kijkers via Zoom waarvan ik er maximaal 49 in de zaal kan laten zien als virtueel publiek.

Extra kijkers kunnen nog steeds via YouTube kijken.


*alle prijzen zijn exclusief reiskosten en btw (21%)

UITBREIDING

Over mij

Vanuit het theater (o.a. kindermusicals) en congressen werd ik uiteindelijk geluidsman voor grote festivals en clubs. Door omstandigheden ben ik vorig jaar begonnen met het live video streamen van o.a. schoolmusicals en doe ik nu digitale congressen voor verschillende bedrijven, digitale filmfestivals en zelfs dingen voor de televisie. Meer info kunt u vinden onder deze link.

Voorwaarden techniek

  • De school dient een internetverbinding met voldoende bandbreedte te hebben.
  • Ik werk alleen met een vaste lijn (ethernet) en dus niet met een wifi-punt.
  • Het Zoompakket bevat alleen de service, niet het projectiescherm of de televisie waar het thuispubliek op te zien is. Dit dient geleverd te worden door de school of kan geboekt worden tegen een meerprijs.
  • Het is via YouTube niet mogelijk om (veel) copyright materiaal te live-streamen (bijvoorbeeld popliedjes). Mocht u een musical hebben die dit soort dingen bevat dan raad ik het Zoompakket aan (waarbij er dus niet ook nog naar YouTube gestreamd kan worden).

Voorwaarden korting

  • Let op: deze aanbieding geldt alleen voor eindmusicals op scholen.
  • Prijzen zijn exclusief 21% btw en kilometers (a € 0,25 p/km).
  • Annuleren is kosteloos mogelijk tot zes weken voor de aanvangsdatum.
  • Bij annulatie korter dan zes weken van te voren wordt er 20% in rekening gebracht, bij annulatie korter dan één week van te voren is dit 50% (uitgezonderd hiervan is overmacht zoals ziektes, totale lockdown etc, dit zal in goed overleg gaan)
  • Het is mogelijk om binnen de zes weken nog kosteloos van pakket te wisselen, of om bij een opheffing van alle maatregelen het livestream-pakket om te zetten in bijvoorbeeld een live audio pakket. Ook kan er nog van datum gewisseld worden mocht dit in de planning passen.
  • Technische aanpassingen zijn in overleg altijd mogelijk, er volgt dan een gespecificeerde offerte waarbij rekening wordt gehouden met de korting.